Нафталінова атака з першого каналу

Понеділок, 23 квітня 2001, 18:10
Посол США в Україні Карлос Паскуаль виглядав здивованим і навіть розгубленим. Він намагався дипломатичною мовою спростувати результати журналістського розслідування Вадима Долганова, який викрив прямий зв’язок між антикучмістською опозицією та Сполученими Штатами.

Творчий потенціал Вадима Долганова невичерпний. На зміну трьом українським екс-олігархам Тимошенко, Лазаренко і Агафонову, які державним УТ-1 були призначені на роль фінансистів антикучмістської акції, тепер прийшли Сполучені Штати Америки. Свіжі недільні "7 днів" мали змусити кожного українця заглянути під ліжко і пересвідчитися, чи не ховається там американський шпигун. Матеріали Долганова, які раніше за честь було оприлюднити хіба що на домашній сторінці затятого шовініста і українофоба Затуліна чи у політичному бюлетені ЦК КПРС, тепер пояснюють, що народ має шукати ворога за Атлантичним океаном. Люди мусять вивчити напам’ять репліку: "В Україні є спроби реалізувати план Бжезинського".

"Наші кореспонденти випадково засняли ці кадри", - проголосив з екрану вусатий ведучій і пустив в ефір оперативне міліцейське відео з антикучмістського мітингу на розі вулиць Банкової та Лютеранської 9 квітня – це коли студенти вимагали від Кучми клятви на Конституції щодо непричетності до справи Гонгадзе. Серед опозиціонерів час від час з’являлися співробітники політичного відділу посольства США. Долганов, повний пафосу від викриття антиукраїнської змови, нічого не коментував. Хоча міг би сказати, що одне з найбільших дипломатичних представництв може послати своїх спостерігачів на масовий захід – щоб у посла не складалось враження про події в Україні на основі інформації долганівських УТН і "7 днів".

Далі був і Мельниченко з притулком у США і таємничим рахунком у Швейцарії, і Сорос, і "приятельські відносини" Георгія Гонгадзе з минулим послом США в Україні Стівеном Пайфером, і навіть той факт, що (!) доменне ім’я сайту газети "Грані" було зареєстроване в Каліфорнії. Долганов, напевно, не знає, що інтернет зносить кордони і позбавляє людей відчуття мешканців концтабору, і сайт dolganov.tv можна зареєструвати через океанічну республіку Тувалу, а потім зв’язати його чистий образ з грошима Лазаренка – бо той мав рахунки теж десь на якомусь острові.

Одним словом, викриття на національному каналі відбулося у дусі стратегічного партнерства, і, безперечно, посприятиме зміцненню зв’язків між країнами. "Чесно, я не знаю, що сказати", - розгублено відповів посол США Карлос Паскуаль, коли УП спробували дізнатися його думку з приводу того, що антиамериканською пропагандою займається державний канал.

"Все, про що йшлося в програмі, було абсолютною неправдою. Правда, у тому, що у звинуваченнях немає жодної правди. Ми завжди казали, що зацікавлені підтримувати незалежну, демократичну, ринково орієнтовану Україну. Ми завжди були надзвичайно прозорими і відкритими у програмах підтримки, які ми надаємо. У нас є дуже великі за обсягом договори з урядом, де є інформація про програми підтримки, які ми надаємо. Ми сподіваємося, що якщо у людей є питання, то вони можуть задавати їх відкритим шляхом".

Проте Паскуаль помилився - Долганова питання не цікавлять, бо у нього вже є відповіді на них. Хай живе Українська Радянська Соціалістична Республіка!

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...