КУЧМА ВИСТУПАЄ ЗА ДЕРЖАВНИЙ ПЕРЕВОРОТ?

Вівторок, 12 червня 2001, 19:03
Президент Кучма, який у вівторок виїхав до Братіслави, заявив, що на нинішньому етапі Україні необхідна президентська форма правління, така ж сильна, як в США або Франції.

На спільній прес-конференції з президентом Словаччини Кучма нагадав, що ще на всеукраїнському референдумі хотів удосконалити структуру державної влади в Україні.

Головним завданням всеукраїнського референдуму, уточнює Кучма, було наближення структури державної влади в Україні до європейської моделі, зокрема, створення парламентської більшості, яка могла б взяти на себе відповідальність за ситуацію в країні. Якщо парламент не здатний сформувати більшість, то "такий парламент не потрібен країні", підкреслив український лідер.

Кучма висловив нерозуміння позиції Парламентської Асамблеї Ради Європи з приводу всеукраїнського референдуму. Насправді, переконаний гарант, шляхом референдуму "президент ділиться своїми повноваженнями".

У світі, посилається президент на світовий досвід, в часи кризи країна виходила з нього за умови сильної виконавчої влади. Кучма пожалкував, що в нього менше повноважень, ніж в президентів інших країн.

За матеріалами Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування