Кучма не відпускає Потебенька

Четвер, 21 червня 2001, 14:55
Кучма не збирається підписувати прохання Генпрокурора Михайла Потебенька про відставку. Про це він заявив під час своєї поїздки до Харкова, повідомляє Новий канал.

Інформаційні агентства дещо пом'якшили формулювання Кучми. Президент заявив, що не бажає відставки Потебенька. Однак він не виключає, що відставка все-таки трапиться, якщо генпрокурор його "додавить" своїми проханнями про відставку.

Кучма ставиться до Потебенька з повагою і бажає, щоб він пропрацював, принаймні, до парламентських виборів 2002 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому Кучма переконаний, що у відставці Потебенька зацікавлена, передусім, Верховна Рада. Він знає, чому депутати хочуть прибрати з посади генпрокурора.

Це необхідно депутатам, щоб затягнути процес затвердження нового кандидата. "Я знаю, що парламент із затвердженням жили буде тягнути", - заявив він.

Кучма охарактеризував Потебенька як "людину, яка не тримається за крісло, як багато хто".

Минулої суботи "Дзеркало тижня" написало про багаторазові спроби Потебенька спокійно піти на пенсію. Про наявність заяви Генпрокурора щодо відставки повідомляли численні джерела, в тому числі і глава профільного парламентського комітету Юрій Кармазин. Сам Кучма в неділю підтвердив, що ця інформація небезпідставна.

Читайте також

Потебенько хоче піти. Його не відпускають

Повторення "симптому" Кравченка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...