Хто такий пан Волков?

Вівторок, 26 червня 2001, 12:30
Незважаючи на відставку і не завжди продумані політичні рухи, Віктор Ющенко все ще лідирує в рейтингу українських політиків. У червні йому віддають перевагу 44% українців.

Проте слідом за ним - яскраві представники лівого електорату: керівник комуністів України Петро Симоненко і голова Прогресивної Соціалістичної партії Наталія Вітренко, які набрали по 18% прихильників. Четвертий в рейтингу - лідер Соцпартії Олександр Мороз з 14%.

П'яте місце посів президент країни Леонід Кучма. В нього 13% прихильників. В нинішнього прем'єра Анатолія Кінаха - 11%, а в опальної Юлії Тимошенко - 10% прихильників.

Як виявилося, народ зовсім не знає тих, кому, незважаючи ні на що, приділяє увагу преса. Олександра Волкова знають лише 0,8%. Як бачите, не допомагають навіть часті його появи на каналі 1+1. Напевно, сам він має рацію, коли каже, що журналісти його демонізують.

 Малюнок сайту Петрович
 
Соціологи вже зараз цікавляться, яким буде новий парламент. Якби вибори відбулися найближчими вихідними, знову перемогли б комуністи. Однак зараз за КПУ готові віддати свої голоси лише 15%. У 1998 році напередодні виборів за комуністів готові були проголосувати 24%.

Шанси пройти до парламенту згідно з чинним зараз законом про вибори мають віртуальний блок партій "Реформи і порядок", обох Рухів - УНР і НРУ, "Батьківщини", Собору і Конгресу українських націоналістів ( 8%), блок
Народно-демократичної партії, Партії промисловців і підприємців, Республікансько-християнської партії і Молодої України (7%), СДПУ(О) (6%) і все ще Зелені (5%).

Судячи з соцопитувань, у суспільстві все менш популярною стає ідея підтримки президента. Число прихильників Кучми серед потенційних виборців продовжує скорочуватися навіть у порівнянні з березнем. Хоча український електорат настільки непередбачуваний, що вже у вересні картина може бути зовсім іншою.

В червні тільки 18% опитаних були готові підтримати на майбутніх виборах партії, які співпрацюють з президентом. Проти таких політичних об'єднань готові проголосувати 31%, не підтримають ані тих, ані інших
26%. В березні прихильників Кучми було 23%, проти його партій мали намір проголосувати 26%.

Всеукраїнське опитування проводилося в червні цього року Українським інститутом соціологічних досліджень і Центром "Соціальний моніторинг". Було опитано 2506 респондентів віком старше 18 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування