Увага : віруси - СБУ закликає вжити заходів

Середа, 1 серпня 2001, 14:10
Служба безпеки України звертає увагу керівників всіх організацій і підприємств, в інформаційно-телекомунікаційних і комп'ютерних сферах яких циркулює інформація державного рівня, на необхідність підвищення рівня її технічного захисту (в тому числі антивірусного).

З таким закликом СБУ звертається в зв'язку з появою мережевого вірусу "Sirсam", який вже спричинив "досить серйозних збитків як простим користувачам, так і державним корпоративним мережам, хоч "Лабораторія Касперського" вже розробила відповідні антивірусні програми", говориться в повідомленні прес-служби СБУ, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

СБУ підкреслює, що проникнувши в електронну пошту одного з найважливіших міністерств України, вірус відправив в глобальну мережу документи, розголошування яких може завдати "реальної політичної і економічної шкоди Україні".

Вірус "Sirсam" має дві принципових відмінності від попередніх розробок типу "I love you" і "Anna Kurnikova". Зокрема, вкладений в лист файл кожного разу має різну довжину і назву, що перешкоджає його автоматичному виявленню.

При розсилці за адресами з адресної книги він також намагається імітувати осмислене повідомлення в поле "Тема", але тіло листа завжди однакове: "Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice See you later. Thanks".


Інтерфакс-Україна



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування