МЗС Росії не хоче проводити демаркацію кордону з Україною

П'ятниця, 17 серпня 2001, 11:26
У Москві не вважають за необхідне проводити демаркацію (позначення кордону на місцевості) російсько-українського кордону услід за її делімітацією (визначення лінії кордону на карті).

Коментуючи журналістам в п'ятницю неодноразові висловлювання українських політиків про те, що услід за делімітацією обов'язково піде демаркація кордону між двома країнами, офіційний представник МЗС РФ заявив: "У цьому питанні у Росії інший підхід".

У Москві "виходять з того, що російсько-український кордон повинен бути кордоном дружби, злагоди і взаємодії, об'єднувати, а не роз'єднувати народи наших країн", вважає дипломат. "Створення штучних бар'єрів і перешкод, - переконаний представник МЗС Росії, - суперечило б цим цілям, ускладнювало б спілкування між людьми, співпрацю господарюючих суб'єктів, особливо прикордонних регіонів".

При цьому представник МЗС указав, що "питання про те, означати кордон між Росією і Україною на місцевості або не робити цього, буде визначатися договором між двома країнами".

На даний же момент, на думку високопоставленого дипломата, головним завданням є завершення процесу делімітації кордону.

"Це важливо як з точки зору розвитку наших двосторонніх відносин, так і для договірно-правового встановлення кордону на основі безумовного дотримання і поваги принципів суверенітету і територіальної цілісності Росії і України", - пояснив офіційний представник МЗС РФ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News