Суд звільнив екс-керівників ЄЕСУ Тимошенка і Фальковича з-під арешту

Четвер, 9 серпня 2001, 14:23
Києво-Святошинський місцевий суд звільнив з-під арешту екс-керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Олександра Тимошенка і Валерія Фальковича під особисте поручництво ряду народних депутатів.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Тимошенка Віктор Швець, таке рішення Києво-Святошинський суд оприлюднив у четвер. "Суд визнав дії Генеральної прокуратури України про подовження термінів утримання під вартою Тимошенка і Фальковича до 18 лютого 2002 року незаконними і відмінив їх", - сказав він.

Зі слів адвоката, згідно з рішенням суду, Тимошенко і Фалькович повинні бути звільнені із слідчих ізоляторів Житомира і Чернігова відповідно, де вони знаходяться зараз, "негайно після пред'явлення постанови суду". "Сьогодні вони будуть на волі", - підкреслив Швець.

Тимошенко з Фальковичем були заарештовані минулого року за звинуваченням у розкраданні з використанням службових повноважень державних коштів на суму $800 тис. (Структура "Укртехсервіс" в 1990-х роках здійснила ряд операцій з експорту металопрокату в країни Далекого Сходу).

Всі карні справи щодо керівників "ЕЭСУ" поєднані зі справою екс-прем'єра України Павла Лазаренка.


Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News