Посилено безпеку посольства США в Україні - Паскуаль

Середа, 12 вересня 2001, 11:30
Посольство Сполучених Штатів в Україні вдячне за величезний вияв міжнародного співчуття у зв'язку із вчорашніми терактами, в тому числі за заяву про повну підтримку Президента Кучми та лист із співчуттям Міністра закордонних справ Анатолія Зленка до Державного секретаря Коліна Павелла.

Як сказав Президент Буш у своєму телевізійному зверненні до американського народу вчора увечері, "ці акти вбивств мали на меті налякати Сполучені Штати, спровокувати безлад, змусити країну до відступу. Але вони прорахувалися. Терористичні напади можуть підірвати фундамент найвищих будівель Америки, але вони не можуть нічого зробити із фундаментом самої Америки."

Довідавшись про напади у Нью-Йорку та Вашінгтоні, Посольство негайно сконтактувалося із відповідними українськими службами у Києві. Ми дякуємо за те, що вони без вагань відгукнулися на необхідність посилити безпеку американських установ у Києві.

На даний час немає конкретної загрози американським громадянам в Україні. Посольство США працює у звичайному режимі. Посилені заходи безпеки – це запобіжний захід.

Досі немає підтверджених повідомлень про те, хто несе відповідальність за теракти. Президент Буш спрямував усі ресурси нашої розвідки та органів захисту правопорядку на пошук відповідальних за ці ганебні напади і притягнення їх до суду.

Вчорашні терористичні напади були більше ніж атака на Сполучені Штати – вони були атакою на нашу цивілізацію, на цінності людської гідності та свободи. Жертвами стали працівники офісів, підприємці, військові та працівники федеральних установ, матері та батьки. Як сказав Президент Буш, "ніхто з нас ніколи не забуде цей день, але ми йтимемо вперед, щоб захистити свободу і все, що є доброго і справедливого у нашому світі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування