"Харакірі" на оновленій площі Незалежності

Четвер, 6 вересня 2001, 21:03
Двоє молодих людей, які в четвер близько 14 години розрізали собі лезами животи і кров'ю обклеїли пам'ятник своїми вимогами, зараз знаходяться в лікарні. За даними лікарів, вони порізали тільки верхній шар шкіри.

Як повідомив сайт (Майдан
, акція готувалася у глибокій таємниці і не узгоджувалося ні з Громадянським комітетом захисту Конституції "За Україну без Кучми!", ні з Форумом національного порятунку.

Учасники акції вимагали звільнення з-під варти всіх учасників подій 9 березня 2001 року, створення незалежних слідчих комісій по справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе та по всіх інших фактах вбивств журналістів і політиків в Україні.

Крім того, вони вимагали провести фахову фоноскопічну експертизу фрагментів аудіозаписів розмов Леоніда Кучми, наданих майором Мельниченком за посередництва міжнародних організацій, і, в разі експертного підтвердження приналежності зафіксованих на плівках голосів вищим державним посадовим особам та Кучмі,- їх відставки, порушення кримінальних справ, незалежного розслідування та покарання.

Присутні біля пам'ятника двоє міліціонерів спочатку були самі шоковані таким способом протесту, але швидко оговтались, викликали допомогу і забрали хлопців з собою. Опору ті не чинили.

Один з них, 26-річний Володимир Лесик, – учасник акції "Україна без Кучми!" і постійний мешканець наметового містечка з першого дня акції. Другого учасника акції, 21-річного односельчанина Лесика, Віктора Сокотуна, до лав опозиціонерів привів випадок: Віктор був заарештований міліцією за звинуваченням у пограбуванні, якого він не здійснював. Кілька місяців він провів у Бориспільському СІЗО, де до нього застосовувалися найжорстокіші тортури з метою, щоб він підписав продиктовані слідчими покази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування