Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошок в Україні виявили вже у 29 випадках. У тому числі у Верховній Раді і Кабінеті міністрів

Вівторок, 23 жовтня 2001, 19:09
За станом на вечір вівторка зареєстровано 29 випадки виявлення порошку невідомого походження, повідомляє міністерство з питань надзвичайних ситуацій України.

У міжвідомчій оперативній групі з системного аналізу надзвичайної ситуації, всі порошки направлені на дослідження у відповідні компетентні установи.

Вже отримані дані досліджень у двох випадках - небезпечні мікроорганізми або речовини виявлені не були. За 27 фактами продовжуються експертизи.

У понеділок послання в порошком виявили у парламенті, в той же день порошок знайшли у Будинку уряду. Первинний аналіз речовини не дає підстав для хвилювання, повідомляє начальник управління зв'язків з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів Анатолій Мураховський.

"Задіяні відповідні служби, порошок взятий на експертизу санепідемстанцією", - сказав він.

Мураховський повідомив, що лист - анонімний, адреса відправника - київська, однак штемпель проставлений у Харкові. Це звичайний за формою конверт. Лист прийшов на адресу Кабінету міністрів.

Мураховський також заявив, що працівники секретаріату, які контактували з листом, "не мали небезпечних для здоров'я контактів", оскільки були завчасно проінформовані про те, як діяти в подібних випадках.

Як повідомив співрозмовник агентства, минулого тижня Мінздоров'я розповсюдило у всіх центральних органах виконавчої влади інструкції, як діяти в подібних ситуаціях, зокрема, тимчасову інструкцію з попередження ризику виникнення епідеміологічного ускладнення.

Згідно з інструкцією, у приміщенні Будинку уряду було виділене спеціальне приміщення для первинної обробки всієї кореспонденції і речей, які поступають ззовні.

У цьому приміщенні працівники, що обробляють кореспонденцію, забезпечені необхідним одягом, зокрема рукавичками і халатами, спецпристроями і санітарно-медичним супроводом. Крім того, працівники пройшли спеціальний інструктаж лікаря.

Мураховський сподівається, що аналізи виявленого порошку підтвердять його безпеку.
Разом з тим, він висловив стурбованість у зв'язку з тенденцією поширення подібних листів.

"До неї залучається все більше і більше людей, які не розуміють, що на перевірку листів витрачаються державні гроші", - відзначив співрозмовник агентства. За його словами, оскільки подібні дії несуть в собі "загрозу тероризму в тій або іншій формі", ті, що здійснили їх, несуть, згідно з чинним законодавством, карну відповідальність.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування