Комуністи розбили урну для голосування по Земельному кодексу і знищили бюлетені

Четвер, 25 жовтня 2001, 16:41
Приблизно 15 членів фракції Компартії увірвалися у зал для нарад Верховної Ради України, де проходило голосування бюлетенями за проект Земельного кодексу у другому читанні, розбили урну для голосування, зірвали печаті і знищили бюлетені.

Про це повідомив перший заступник глави регламентного комітету Володимир Заєць фракція СДПУ(О) в інтерв'ю журналістам. Охорона, відмітив Заєць, не мала права затримувати народних депутатів в зв'язку з їх статусом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зі слів Зайця, ряд бюлетенів все ж вдалося повернути.

Депутат повідомив, що зараз буде організоване повторне голосування, яке продовжиться доти, доки всі депутати, які виявили бажання у ньому брати участь, а їх було 231, не висловлять свою волю.

Раніше депутати-комуністи декілька разів блокували президію парламенту під час прийняття Земельного кодексу. КПУ вважає, що Земельний кодекс не може розглядатися у другому читанні, оскільки він раніше вже не зміг набрати необхідної кількості голосів. Тому фракція пропонує відправити кодекс на повторне перше читання.

Парламент проголосував за проект Земельного кодексу у першому читанні в липні минулого року, однак комуністи вважають, що проект так і не отримав необхідної кількості голосів. Компартія вже неодноразово блокувала затвердження Земельного кодексу у другому читанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News