Україна готова сплатити всі компенсації родичам загиблих на ТУ-154

Вівторок, 6 листопада 2001, 13:04
Україна виконає всі свої "моральні і матеріальні зобов'язання" перед загиблими внаслідок катастрофи літака Ту-154 і їх сім'ями, згідно з вимогами міжнародного права і відповідного законодавства, заявив прем'єр-міністр Анатолій Кінах.

Визначення сум компенсації і термінів їх виплати є ще "робочим процесом", зазначив він у вівторок у Києві в інтерв'ю журналістам.

Тим часом Міністерство оборони України спростувало інформацію про зняття з військовослужбовців 33% надбавки, що ніби планується для виплати грошової компенсації сім'ям загиблих у збитому українською ракетою російському літаку Ту-154.

Начальник Головного фінансово-економічного управління Міноборони Іван Мазко заявив, що подібні повідомлення, що з'явилися в деяких засобах масової інформації, не мають під собою ніяких підстав, повідомляє прес-служба міністерства.

Не існує практики зменшення статей фінансування грошового змісту для яких-небудь інших непередбачених цілей, відзначив він.

Кошти для виплати компенсації за літак Ту-154 авіакомпанії "Сибір" і сім'ям загиблих у авіакатастрофі з військовослужбовців Збройних сил України не утримувалися і не утримуватимуться з жодного з видів грошового забезпечення, підкреслив Мазко.

4 жовтня зазнав катастрофи пасажирський літак Ту-154 російської авіакомпанії "Сибір" над Чорним морем, в якому загинуло 78 чоловік - 66 пасажирів (більшість - громадяни Ізраїлю) і 12 членів екіпажу.

Згідно з остаточним звітом російської комісії, загибель Ту-154 сталася внаслідок попадання в нього української ракети З-200, випущеної в ході навчань українських сил ППО.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...