Фельдман почав говорити. Серед інших він звинувачує Копилова і Дубину

Середа, 12 грудня 2001, 11:25
Під час слухання у справі АКБ "Слов'янський" у Луганську екс-віце-президент банку Борис Фельдман зробив заяви про винуватців банкрутства банку. Серед них він назвав імена першого віце-прем'єр-міністра Олега Дубини і керівника НАК "Нафтогаз України" Вадима Копилова.

На сьогоднішньому засіданні у справі АКБ "Слов'янський" в Артемівському місцевому суді Луганська, яке пройшло у вівторок, один з головних звинувачуваних Борис Фельдман виступив із заявою щодо попереднього слухання. Він заявив, що всі клопотання і скарги стосовно ведення слідства надалі подаватимуться його адвокатами.

Звертаючись до судді Фельдман заявив, що не хотів би, щоб його життя і життя його колег розглядалося поспіхом, як, на його думку, бажають представники Генеральної прокуратури. Він також заявив, що вважає справу акціонерного банку "Слов'янський" рекомендованою, оскільки ще в період діяльності банку, його керівним особам не раз погрожували. Зокрема, за словами Фельдмана, загрожував нинішній керівник НАК "Нафтогаз України" Вадим Копилов.

Крім того, Фельдман розповів про свою зустріч у період діяльності банку з нинішнім першим віце-прем'єром Олегом Дубиною. За його словами, Дубина просив його, щоб банк не стягав кредитних боргів з "Криворіжсталі". Кредити, за словами Фельдмана, були видані підприємству тоді, коли його очолював Дубина.

Фельдман заявив, що в нього в арсеналі досить інших гучних прізвищ, так чи інакше пов'язаних зі "Слов'янським", але поки що він їх оприлюднювати не збирається.

Крім того, Фельдман зазначив, що аудиторські перевірки, проведені після закриття банку "Слов'янський" показують, що з активів банку нічого не пропало, і що суми, які інкримінуються йому і його колегам як украдені, по суті, не існують.

Фельдман заявив, що прокуратура і вищі посадові особи держави, враховуючи особливу значущість цієї справи, свідомо перенесли слухання в Луганську область. За його словами, це робиться з метою порушити ефективну роботу захисників, які проживають у різних містах України, а також представників ЗМІ, які мають намір висвітлювати цю справу. Фельдман підкреслив, що якби він був на волі, то залишався б людиною небідною (нині майно Фельдмана заарештоване), і зміг би навіть у Луганську організувати належні умови роботи, як для адвокатів, так і для представників ЗМІ.

Фельдман повідомив, що Європейський Суд з прав людини вже повідомив, що його скарги щодо незаконного утримання в СІЗО будуть незабаром прийняті до розгляду. Як підкреслив Фельдман, Європейський суд має намір обов'язково слухати цю справу.

Як повідомив УНІАН адвокат Андрій Федур, під час попереднього слухання "суд ігнорував вимоги протоколу". Зокрема, коли захист заявив відведення судді, той сказав, що "не приймає його, оскільки на попередньому слуханні відведення не передбачено".

За словами Федура, 12 грудня о 14.00 буде оголошено рішення попереднього слухання, але, як зауважив адвокат, ще до виходу в дорадчу кімнату, де повинно прийматися це рішення, суддя сказав охороні, що підсудних на засідання завтра не привозити. Тобто, вважає адвокат, "рішення вже прийняте".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News