У "Батьківщину" "влилася" перша партія

Середа, 12 грудня 2001, 18:36
Українська консервативна республіканська партія заявила про злиття з "Всеукраїнським об'єднанням "Батьківщина". Про це повідомив лідер УКРП Степан Хмара на прес-конференції у середу.

В оприлюдненій заяві УКРП говориться, що, вивчивши пропозицію лідера "Батьківщини", надзвичайна конференція УКРП 9 грудня ухвалила рішення про саморозпуск і необмеженому переході членів партії в ряди ВО "Батьківщина".

Таке рішення керівництво УКРП мотивує близькістю політичних позицій двох партій, а також бажанням створити реальну опозицію діючої влади, пояснив Хмара, нагадавши, що за статутом надзвичайна конференція урівняна із з'їздом.

Зі слів Хмари, в Україні сьогодні спостерігається "тенденція встановлення неоколоніалізму і неототалитарізму", а нинішня влада "здається, не розуміє, що таке національні інтереси і як їх відстоювати".

Присутній на прес-конференції заступник лідера виборчого "Блоку Юлій Тимошенко" Олександр Турчинов повідомив, що угода про приєднання УКРП прийнята проводом "Батьківщини", а назва оновленої партії залишиться колишньою.

Зі слів Турчинова, у цей час йде процес узгодження посад нових однопартійців "Батьківщини" на регіональному рівні. "Ми не говоримо про наміри, а констатуємо факт", що здійснився - перше в Україні реальне об'єднання партій, яке повинне стати прикладом для інших, підкреслив Турчинов.

Відповідаючи на питання журналістів, Турчинов повідомив, що перша п'ятірка "Блоку Юлій Тимошенко" визначиться на міжпартійному з'їзді у січні 2002 року. Крім того, з його слів, "партії-учасниці блоку не виключають можливість після виборів злитися в єдину партію".

Турчинов також повідомив, що кандидати по мажоритарних округах від блоку ще не узгоджені, через велику кількість бажаючих.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...