КУЧМА ЙДЕ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН?

Четвер, 6 грудня 2001, 18:06
Президент Кучма сподівається, що Україна стане асоційованим членом Європейського Союзу вже до кінця його президентського терміну.

У четвер у Києві на спільній з федеральним канцлером Герхардом Шредером прес-конференції за підсумками українсько-німецьких консультацій на вищому рівні, він проте, скептично висловився щодо можливості повноправного членства України в ЄС у найближчій перспективі. "Ані під час мого, ані під час наступного президентства вступу України до ЄС не станеться", - заявив президент.

Шредер заявив, що Німеччина підтримуватиме Україну на шляху вступу асоційованим членом до Євросоюзу. "Ми підтримуємо всі прагнення України наблизитися до Європейського Союзу", - заявив Шредер. Разом з тим, підкреслив він, це - "тривалий процес".

На сьогодні стоїть питання про складання графіку вступу України до ЄС асоційованим членом, для чого необхідно укласти відповідну угоду з цією європейською структурою. Це - завдання України і Європейської комісії, підкреслив Шредер.

Він вважає, що "наближення України до Європейського союзу з перспективою повного членства відбувається постійно". У той же час, підкреслив федеральний канцлер, необхідні кроки для цього має зробити українське керівництво.

У 1999 році Кучма був обраний на другий п'ятирічний президентський термін. Конституція України передбачає лише два президентських терміни для однієї особи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування