Кловер і ICTV фальсифікували причетність США до Кучмагейту

Понеділок, 18 березня 2002, 14:37
Співкоординатор акції "Україна без Кучми" Володимир Чемерис спростовує оприлюднену на каналі ICTV у фільмі PR інформацію про фінансування української опозиції американськими організаціями.

"Я дуже здивований тим, як Ви використали взяте у мене в жовтні 2001 року інтерв'ю. Суть мого висловлювання була змінена на прямо протилежну", - говориться в листі-спростуванні Чемериса до автора фільму Чарльзу Кловеру, оприлюдненому в понеділок.

"Наприклад, я підкреслював, що опозиція не отримувала грошей на проведення акцій протесту. Ви ж пробуєте переконати глядача, що акції протесту фінансувалися американськими фондами і в підтвердження цього використовуєте монтаж моїх слів", - говориться в заяві Чемериса.

"Вам відомо як з наших приватних розмов, так і з цього інтерв'ю, що ні американський уряд, ні Freedom House, ні фонд Сороса не фінансували жодної діяльності української опозиції".

Зі слів Чемериса, він повідомив Кловеру, що ці організації надали гранти для роботи громадської організації Інститут "Республіка" вже після резонансних подій 9 березня, чому є документальні підтвердження. Проекти інституту були направлені на захист студентів, що брали участь в акціях протесту, від переслідування з боку влади, повідомив він.

Зі слів Чемериса, "ця інформація була в інтерв'ю", яке він дав Кловеру, однак "випала при монтажу". Тому, вважає він, "монтувати таким чином можуть тільки нечесні люди, даючи тим самим привід іншим нечесним людям спекулювати на "створених з повітря" сенсаціях".

Чемерис повідомив, що адвокати вже розглядають можливість подачі позову до журналіста і, можливо, до каналу ICTV. Від також зазначив, що вимагає від Кловера надати оригінал інтерв'ю і вибачитися "перед всіма українцями".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...