Перемога Ющенка зіграє на руку Росії - Жириновський

П'ятниця, 22 березня 2002, 15:15
Віце-спікер Держдуми РФ Володимир Жириновський вважає, що для Росії вигідна перемога на виборах у Верховну Раду України передвиборчого блоку "Наша Україна", який очолює колишній український прем'єр Віктор Ющенко.

Жириновський охарактеризував партію Ющенка як "блок проамериканської орієнтації" і висловив думку, що його прихід до влади "може прискорити розмежування політичних сил в Україні і прискорити вихід на політичну арену здорових проросійських сил".

На прес-конференції в п'ятницю у Москві Жириновський також сказав: "Невірні реформи, які буде проводити Ющенко, прискорять очищення політичних структур України і доведуть все до логічного кінця, а можливо навіть - до розколу України. І тоді східна і південна її частини з більшістю російськомовного населення будуть орієнтовані на Росію". На думку Жириновського, сьогоднішній стан України "не приносить нічого хорошого ні Україні, ні Росії".

Віце-спікер висловився за те, щоб Росія на рівні міністрів і парламентаріїв висловила свою позицію, як це активно роблять західні країни, і підтримала блок Ющенка. На його думку, насамперед на підтримку блоку повинні висловитися такі політичні російські сили, як "Яблуко" і СПС.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News