Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободу" втопили в річці

Неділя, 24 березня 2002, 18:01
В ніч на 24 березня 2002 року біля села Піщане Золотоніського району Черкаської області автомобіль ГАЗ-53, що належить черкаському видавництву "Республіка", який віз до Києва наклад чергового номера газети "Свобода", був зупинений двома міліцейськими автомобілями.

Як повідомили в редакції "Свободи", люди, одягнені у форму співробітників міліції затягли водія вантажівки Вадима Юрченка до джипу, повезли у невідомому напрямку, висадили його в полі, жорстоко побили і залишили його там. Юрченку вдалося дістатися до Золотоніського КПП міліції й повідомити про напад.

Згодом виявилось, що весь 107-тисячний наклад "Свободи" було викинуто у воду.

Про це головний редактор газети "Свобода" Олег Ляшко повідомив народного депутата України Григорія Омельченка, який у свою чергу, повідомив міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова, голову Служби безпеки Володимира Радченка, керівництво Генеральної прокуратури України.

В редакції розцінили ситуацію, як "політичний бандитизм" у зв'язку з тим, що Ляшко балотується до Верховної Ради України по 217-му виборчому округу м. Києва.

За день до того, повідомляє редакція, у 217-му окрузі невідомі розповсюдили по поштових скриньках фальшиву газету з логотипом "Свободи" з інформацією проти Ляшка. Раніше в будинках, де мешкає Олег Ляшко та де розташований його виборчий штаб і вдома у керівника штабу Надії Одарич "ті ж невідомі тричі розливали відра крові, завалювали сходові клітини, ліфти й під'їзди шматками м'яса, тельбухами й головами тварин, обрізали телефонні дроти і обписували стіни непристойними написами з погрозами фізичної розправи".

Минулої неділі одночасно в п'яти місцях у Печерському районі бандитського вигляду молодики знищили агітаційні стенди Олега Ляшка. Особи зловмисників так само міліцією не встановлені.

"Є всі підстави стверджувати, що ці протиправні дії координуються з єдиного центру і, найвірогідніше, розташований він в офісі якоїсь із державних спецслужб. Влада поставила собі завдання ні в якому разі не допустити обрання Олега Ляшка народним депутатом України і тому навіть вдається до вчинення кримінальних злочинів", говориться у повідомленні "Свободи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування