Кучма вважає, що у Грача немає совісті

П'ятниця, 29 березня 2002, 16:04
У п'ятницю у Севастополі на прес-конференції президент України Кучма заявив, що відносно Криму і окремих його керівників він зробив "переоцінку цінностей". При цьому маючи на увазі кримського спікера Леоніда Грача.

На думку Кучми, Грач дозволяє собі те, чого не дозволяє Петро Симоненко. Так, президент заявив: "Можна вірити у різних богів, мати різні ідеології, але людиною треба завжди залишатися, і не втрачати людських якості. Як я бачу по окремих заявах Грача. Треба мати елементарну совість, - сказав Кучма. - Я перед Кримом можу відзвітувати, що я і центральна влада зробили. Не знаю, чим він буде звітувати перед виборцем. Чорнінням президента і київської влади?"

За словами Кучми, його "особиста заслуга", у проведенні газу у степові райони півострова. А Грач "не має до цього нікого відношення крім присутності поруч з президентом на розрізанні стрічок", - роздратованого говорив Кучма.

Крім того, президент з різкою критикою виступив відносно будівництва керченського моста - ідеєю, яка з'явилася у Грача два роки тому. Кучма заявив: "Технічно міст через Керченську протоку побудувати неможливо. Якщо Грач разом з Лужковим хочуть переплюнути Гітлера, то нехай роблять (будівництво Керченського мосту було розпочате гітлерівцями у середині війни, але так і не було закінчене - УП)".

Кучма пояснив, що на глибині 300 метрів, з плаваючим грунтом, міст побудувати неможливо, тому всі заяви з цього приводу він вважає "передвиборчими технологіями". Крім того, Кучма сказав, що подібний міст буде коштувати багато мільярдів доларів. "Звідки Грач має намір брати ці гроші? За рахунок того бюджету, який він досі не затвердив? Тому все це натуральна профанація", - вважає Кучма.

Під час своєї недавньої поїздки мер Москви Юрій Лужков відносно Керченського моста заявив: "Всім політикам, які замість того, то б допомогти підтримати, підбадьорити, злісно заявляють: "А у них це не вийде!", я відповідаю - вийде".

Українська правда, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News