Спілка журналістів України вимагає звільнити Олега Ляшка

П'ятниця, 19 квітня 2002, 12:14
У заяві, прийнятій на 10-му з'їзді НСЖУ і поширеній в п'ятницю, зазначається, що знищення тиражу газети і арешт її головного редактора свідчать "про реальний стан справ зі свободою слова в Україні і про те, в яких умовах функціонує журналістика".

Делегати з'їзду також вимагають від Генпрокуратури відшкодувати нанесений редакції газети збиток.

З'їзд НСЖУ звернув увагу президента України "на чергове беззаконня відносно свободи слова і журналістів, довершене представниками влади".

Як повідомлялося, Ляшко був затриманий в понеділок прокуратурою Черкаської області за підозрою у вчиненні опору працівникам міліції. Журналіст добровільно з'явився в прокуратуру, куди був викликаний повісткою.

По інформації газети "Свобода", 23 березня Черкаська облпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом опору Ляшка і співробітників видавництва "Республіка" працівникам правоохоронних органів при виконанні ними службових обов'язків, а також за фактом зловживання співробітниками "Республіки" службовим становищем.

"Мотивом для порушення карної справи став опублікований в №11 газети депутатський запит народних депутатів Григорія Омельченко, Анатолія Ермака і Віктора Шишкина, в якому повідомлялося про отримання генпрокурором України Михайлом Потебеньком хабаря в 600 тис. гривень від народного депутата України, колишнього помічника президента Олександра Волкова", пише "Свобода".

Раніше на захист Ляшко виступила міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування