Справу проти Ляшка припинено

Середа, 24 квітня 2002, 16:16
Колегія Черкаського обласного апеляційного суду припинила провадження кримінальної справи, порушеної проти головного редактора газети "Свобода" Олега Ляшка.

Як передає УНІАН, крім того, колегія суду задовольнила дві апеляції адвокатів Ляшка на рішення Соснівського районного суду, згідно з якими 15 квітня Олега Ляшка було затримано, а 17 квітня продовжено термін утримання під вартою до 10 діб. Таке рішення ухвалила сьогодні колегія Черкаського обласного апеляційного суду під головуванням Анатолія Ільченка.

Як раніше повідомлялося , 23 квітня о 18.00 прокуратура Черкаської області змінила запобіжний захід головному редактору газети "Свобода" Олегу Ляшку з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

Нагадаємо Олега Ляшка було затримано в Черкаській обласній прокуратурі вранці 15 квітня після 15 хвилин допиту.

17 квітня Соснівський районний суд Черкас продовжив термін міри запобіжного заходу стосовно Ляшка до 10 діб, необхідних, як сказано в рішенні суду, для детального з'ясування особи затриманого.

За словами заступника генерального прокурора Олексія Баганця, Олег Ляшко підозрюється у чиненні опору працівникам міліції, які приїхали в редакцію для вилучення тиражу газети "Свобода". Прокурор області пояснив затримання Ляшка тим, що редактор газети "Свобода" кілька разів ухилявся від запрошення слідчих облпрокуратури і не з'явився для проведення слідчих дій. Таким чином, "Ляшко може переховуватися від слідства і суду, перешкоджати встановленню істини у справі, тому й було прийняте рішення про затримання", пояснив Баганець позицію облпрокуратури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування