Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах отримує 300 доларів. Йому "незручно"

П'ятниця, 26 квітня 2002, 17:07
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах повідомив, що отримує зарплату в розмірі до 1,6 тис. грн. і пообіцяв найближчим часом опублікувати декларацію про свої прибутки.

Про це він повідомив в п'ятницю у Києві в ході роботи "гарячої" телефонної лінії, організованої газетою "Комсомольська правда" в Україні".

За словами прем'єра, вказана зарплата - це сума після сплати всіх податків і зборів.

При цьому Кінах заявив, що відчуває "деяку моральну незручність" в зв'язку з тим, що його зарплата в 5-6 разів більше середньої по країні зарплати і пенсії. У той же час він зазначив, що за європейськими стандартами це "дуже низький рівень" зарплати.

Кінах повідомив, що середня зарплата в Іспанії становить $1 200 а в країнах Балтії - $400-450.

Він також заявив, що дуже хотів би, щоб середній рівень зарплати в Україні наблизився в найкоротші терміни до рівня, достатнього для забезпечення нормального життя людей.

Відповідаючи на питання читачів газети про те, чому не всі члени уряду опублікували дані про прибутки, Кінах заявив, що в цьому питанні "немає проблем", і він дасть відповідні доручення, а також покаже іншим приклад, опублікувавши декларацію про свої прибутки.

Він висловив упевненість, що опублікування декларацій дозволить вирішити певною мірою проблему "низького рівня довіри населення до влади", яку загалом необхідно вирішувати шляхом забезпечення прозорості діяльності владних органів.

Кінах спілкувався з читачами "Комсомолки" протягом години і відповів на 20 питань.

Питання стосувалися економічних, соціальних і політичних проблем життєдіяльності держави. Деякі з читачів просили прем'єра надати допомогу їм особисто, зокрема, матеріальну для проведення операцій. Кінах пообіцяв допомогти.

Раніше 7 міністрів вже оприлюднили декларації про свої доходи в 2001 році.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування