Українська правда
https://www.pravda.com.ua/news/2002/05/8/2988626/

Чоловік Юлії Тимошенко відчував себе заручником реформ дружини

УП _ Середа, 08 травня 2002, 14:01
Чоловік Юлії Тимошенко Олександр не має наміру займатися політикою, а тому й не балотувався до Верховної Ради. Про це повідомила Юлія Тимошенко в середу на прес-конференції.

Юлія Тимошенко наголосила, що очолюваний нею блок "не має жодних ознак родинності", оскільки, на її переконання, "у політиці треба працювати, а не просто здобувати мандат, якщо вже маєш власний бізнес та гарну дружину".

Сам Олександр Тимошенко, відповідаючи на питання, чи не пропонувала йому дружина балотуватися за списком блоку, аби здобути депутатську недоторканність й уникнути кримінального переслідування, наголосив, що ні він, ні його дружина "ніколи не вважали себе злочинцями, а тому й ніякої недоторканості їм не потрібно". За його словами, вони завжди вірили, що рано чи пізно суд ухвалить справедливе рішення й доведе їхню непричетність до злочинів, приписуваних їм із політичних міркувань. "Ми задоволені рішенням суду", - сказав він.

Олександр Тимошенко також зазначив, що з самого початку свого утримання під вартою відчував себе "заручником ситуації". Він зазначив, що його арешт припав на період, коли "перші кошти з енергоринку пішли до бюджету".

Чоловік Юлії Тимошенко повідомив, що протягом півроку перебування під арештом він не допитувався. "Найболячіше було тоді, коли нападали на моїх Юлію та батьків", - також зазначив він.

30 квітня Києво-Святошинський районний суд Київської області закрив усі кримінальні справи, порушені щодо лідера виборчого блоку Юлії Тимошенко та одного з колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Олександра Тимошенка, скасував усі висунуті їм обвинувачення, а також визнав дії Генеральної прокуратури України щодо Юлії Тимошенко та Олександра Тимошенка незаконними.

УНІАН, "Українська правда"

© 2000-2018 "Українська правда"
Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.pravda.com.ua