13 мільйонів українців живуть поза межею бідності

Середа, 17 липня 2002, 12:21
В Україні за межею бідності перебували 27,2% населення, або 13 млн. 100 тис. осіб. Такі дані моніторингу, проведеного Національною академією наук, оприлюднив 16 липня заступник Державного секретаря Міністерства праці України Микола Солдатенко.

У виступі на науково-практичній конференції за підсумками виконання Комплексної програми реалізації першого етапу Стратегії подолання бідності й відпрацювання пропозицій з удосконалення методологічних підходів вимірювання основних показників і критеріїв бідності він повідомив, що, найуразливішою категорією населення є сім'ї з дітьми до 18 років.

У 2001 р. рівень бідності серед таких сімей становив 33,4%, що в 1,9 рази перевищує аналогічний показник сімей, де немає дітей до 18 років, сказав він.

Солдатенко також зазначив, що серед бездітних сімей найбільш незабезпеченими є ті, члени яких не мають роботи. Іншою ризиковою групою в цій категорії є сім'ї, що складаються виключно з осіб старших 75 років, тобто пенсіонерів, які втратили працездатність і не мають прибутків.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News