У ЛЬВОВІ ЛІТАК ВПАВ НА ЛЮДЕЙ. Є ЖЕРТВИ

Субота, 27 липня 2002, 14:33
По попередніми даними МінНС України, 10 осіб загинуло внаслідок падіння літака Су-27 у ході авіашоу у Львові.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник державного секретаря МінНС Григорій Марченко, загинули цивільні особи, що спостерігали за авіашоу. Два члени екіпажу встигли катапультуватися і живі.

Він повідомив, що при здійсненні маневру винищувач Су-27 зачепив літак, що стояв на стоянці, після чого почав падати у обертанні.

За його даними, трагедія сталася о 12.52 суботи.

Для доставки постраждалих задіяно понад 20 машин "швидкої допомоги", повідомили в диспетчерській станції "швидкої допомоги". Також застосовується санітарна авіація, постраждалих госпіталізують в 5 лікарень міста.

У Міністерстві оборони України створена комісія для розслідування причин і обставин трагедії. Як повідомив в інтерв'ю агентству перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Микола Пальчук, група вилітає з Києва до Львова. Очолює комісію виконуючий обов'язки міністра оборони Петро Шуляк. До роботи комісії також будуть підключені місцеві фахівці.

Він повідомив також, що, за попередньою інформацією, літак упав у ході виконання фігури вищого пілотажу. Літак пілотували два льотчики-аси в ранзі полковника.

Як повідомлялося, авіашоу проводилося з нагоди 60-річчя 14-го авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України на аеродромі "Скнилів" у Львові. Зокрема, планувалося, що військові льотчики, підлеглі командуючому 14-го авіакорпусу Сергію Оніщенку, на сучасних винищувачах Су-27 і МіГ-29 продемонструють фігури вищого пілотажу.

Глядачам також повинні були демонструвати польоти планерів, легкомоторних літальних апаратів і парашутистів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...