Щоб стати генпрокурором, Піскун згоден розкрити справу Гонгадзе

Середа, 3 липня 2002, 11:24
Кандидат на посаду генерального прокурора України Святослав Піскун обіцяє протягом півроку після свого призначення передати до суду справу про зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз, таку обіцянку кандидат на посаду генпрокурора дав у ході зустрічі у середу вранці з фракцією СПУ, відповідаючи на питання про плани у справі Гонгадзе.

Питання про ставлення кандидата на посаду головного законника країни до залучення іноземних фахівців до слідства у справі Гонгадзе представники фракції СПУ не ставили, вважаючи, що це стосується "технології слідства", сказав Мороз.

За його словами, у цілому Піскун справив на соціалістів враження "людини системи".

У той же час, вважає лідер СПУ, служба кандидата у генпрокурори у Державній податковій адміністрації "не повинна бути аргументом, який визначає його долю" при голосуванні у парламенті. Мороз бачить "з одного боку недолік, з іншого - перевага" кандидатури Піскуна в тому, що він не працював у системі Генеральної прокуратури.

Соціалісти також ставили питання, що стосуються діяльності Піскуна на посаді заступника начальника податкової міліції ДПАУ. Зокрема, сказав Мороз, виникало питання з приводу "невідповідності між кількістю порушених справ і переданих до суду".

Говорилося також і про те, що податкова служба, відзначив лідер соціалістів, перетворилася на "каталізатор ситуації у державі, яка розкриває карти тим, хто хоче вести переслідування певних людей, а потім - стає інструментом для карних справ, що порушуються прокуратурою".

А тому, сказав Мороз, соціалісти вбачають "певну небезпеку в об'єднанні двох структур в одних руках".

За словами лідера соціалістів, фракція СПУ збирається остаточно визначитися стосовно голосування з кандидатури Піскуна на своєму засіданні у четвер вранці. Мороз також повідомив, що в цей же день планується зустріч фракції Соцпартії з представниками Кабінету міністрів України для вироблення позиції відносно програми діяльності уряду, слухання якої відбудеться у п'ятницю.

Говорячи про ставлення фракції до розгляду питання про програму діяльності уряду у парламенті лідер соціалістів заявив, що очолювана ним фракція це питання не вважає принциповим.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News