Кучма не відпустив Шкідченка у відставку, той покаявся перед народом

Четвер, 1 серпня 2002, 13:40
Президент Кучма не прийняв відставку міністра оборони Володимира Шкідченка у зв'язку з львівською трагедією. "Я не прийняв рапорт і запропонував йому продовжити далі свою роботу", - сказав президент, відповідаючи на питання журналістів у Севастополі.

Наступного дня після катастрофи військового літака у Львові, що забрала життя 83 чоловік, міністр оборони України Володимир Шкідченко написав на ім'я президента рапорт про відставку.

Сам міністр оборони в четвер вибачився перед українським народом за трагедію у Львові.

"Провина Збройних сил - вона є. Ми це розуміємо і вибачаємося перед всім українським народом", - сказав міністр в інтерв'ю журналістам.

Шкідченко підкреслив, що у зв'язку з трагедією в Україні буде "перероблена нормативна база відносно проведення заходів щодо бойової підготовки, а також відносно так званого шоу".

Він нагадав, що згідно з рішенням президента Збройні сили повинні зосередитися на бойовій підготовці, а не на демонстраційних заходах. Глава військового відомства відзначив необхідність введення в якості учбового предмету у військових учбових закладах курсу з техніки безпеки.

Міністр закликав українські телеканали не травмувати населення показом фрагментів тіл загиблих внаслідок катастрофи. "Збройні сили розуміють відповідальність за те, що сталося, але навіщо травмувати суспільство показом фрагментів тіл загиблих", - сказав міністр.

"Я згодний, що ці кадри має побачити кожний офіцер, щоб розуміти, які можуть бути наслідки", - сказав також Шкідченко.

Шкідченко був призначений на посаду міністра оборони 12 жовтня 2001 року після відставки Олександра Кузьмука у зв'язку з катастрофою російського Ту-154, збитого над Чорним морем в ході навчань ПВО України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...