Затримані перші підозрювані після аварії на шахті Засядька

Четвер, 1 серпня 2002, 17:37
Прокуратура Донецької області затримала двох посадових працівників шахти ім. Засядька за підозрою в здійсненні злочину, що спричинив загибель 20 гірників. Це начальник ділянки вибухових робіт і технічний директор шахти, повідомила агентству Інтерфакс-Україна старший помічник прокурора області Наталія Зайцева.

Як повідомлялося, Донецька обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом вибуху на шахті імені Засядька за ст. 272 ч.2 Карного кодексу України - порушення правил техніки безпеки під час проведення робіт з підвищеною небезпекою. Для розслідування справи створена оперативно-слідча група.

У четвер генеральний прокурор України Святослав Піскун усунув прокурора Донецької області Віктора Пшонку від виконання обов'язків прокурора області на час проведення слідства у цій кримінальній справі. Слідчу групу у справі очолив заступник генерального прокурора Олександр Медведько.

Внаслідок вибуху на шахті в середу увечері загинуло 20 осіб, один гірник госпіталізований. У момент трагедії в шахті проводилися буропідривні роботи.

***

Зайцева також повідомила, що прокуратура Донецької області затримала трьох посадових осіб шахти "Україна" - начальника ділянки, одного із заступників директора шахти і головного гірника державної холдингової компанії "Селідоввугілля", які підозрюються в скоєнні злочину, внаслідок якого загинуло 35 шахтарів.

Як повідомлялося, 8 липня були затримані в.о. директора шахти "Україна", головний інженер і головний диспетчер шахти. Пізніше, за рішенням суду, вони були випущені під підписку про невиїзд. Як заявив генеральний прокурор України Святослав Піскун, Генпрокуратура України внесла до Верховного суду подання про дачу санкції на арешт вказаних осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування