НА ШАХТІ ІМЕНІ ЗАСЯДЬКА ЗНОВУ ПОЖЕЖА

Понеділок, 19 серпня 2002, 11:33
Пожежа спалахнула у понеділок уранці на шахті імені Засядька у Донецькій області.

Як повідомляє Міністерство з надзвичайних ситуацій, пожежа почалася у 8.50 в надшахтній споруді стовбура шахти, через який подається повітря на горизонті 532 м. На цей час у шахті перебувало 1219 гірників. У двох підіймальних клітках знаходилися працівники.

Шахта знеструмлена. Станом на 9.40 включений реверс подачі повітря, потік якого направлений з шахти.

З клітки у верхній частині стовбура евакуйовані 42 гірника, які були в ній. Місце зупинки іншої клітки, кількість людей у ній і ступінь загрози їх життю встановлюється (максимальне завантаження клітки - до 50 чол.). За попередніми даними у клітці знаходилося 4 гірники.

Задимленість шахти ліквідована. Робоча зміна виводиться на поверхню.

На пошуково-рятувальних роботах задіяно 8 гірничорятувальних відділень Мінтопенерго у складі 48 чоловік.

Остання аварія на шахті імені Засядька сталася 31 липня. Внаслідок вибуху увечері загинули 20 чоловік, один гірник госпіталізований. Сиротами залишилися 22 дитини. У момент трагедії у шахті проводилися буропідривні роботи.

З початку року на вугільних підприємствах України загинуло приблизно 190 шахтарів. З початку року сталося 13 аварій з груповими нещасними випадками, внаслідок яких травмований 151 чоловік, з них 77 смертельно.

Тільки у липні сталося три таких аварії, включаючи трагедію на шахті Засядька. 7 липня 35 гірників загинули на шахті "Україна" у Донецькій області, де сталася пожежа. 21 липня жертвами вибуху метану на шахті "Ювілейна" у Первомайську Дніпропетровської області стали шість гірників.

В Україні нараховується 209 шахт, з яких 75% належать до 1-ї категорії з підвищеною небезпекою вибуху метану (понадкатегорійні), і 35% - до небезпечних вибухами вугільного пилу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування