КПУ СТОЯТИМЕ НА БАРИКАДАХ до відставки Кучми

Субота, 31 серпня 2002, 17:32
Комуністична партія України візьме участь у всеукраїнських акціях протесту, які будуть проходити спільно з акціями Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко.

Про таке рішення пленуму ЦК Компартії, що відбувся в суботу, повідомив лідер Компартії Петро Симоненко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що комуністи "йдуть на компроміс" з тими політичними силами, з якими співпадають їх "проміжні цілі", зокрема, відносно відставки нинішнього президента Леоніда Кучми. За його словами, акції протесту будуть співпадати за часом і пройдуть спільно з акціями Соцпартії і БЮТ і почнуться 16 вересня.

За словами Петра Симоненка, на пленумі також були визначені "принципові питання", що стосуються позиції партії для узгодження з іншими політичними силами, що підтримують проведення всеукраїнської акції протесту. Крім того, створений республіканський партійний штаб, а також дані доручення облпарторганізаціям КПУ з підготовки і проведенню цієї акції.

Лідер комуністів підкреслив, що всеукраїнська акція протесту не може бути одноденною акцією і вона повинна продовжуватися за часом "поки ми не отримаємо відповіді на корінні питання про відставку Кучми, прийняття законів, які дадуть можливість розширити демократію в країні".

"Всеукраїнська акція протесту повинна мати результат", - підкреслив він.
Відповідаючи на питання про те, чи збирається він брати участь у форумі демократичних сил, організованому блоком "Наша Україна" і наміченому на 15 вересня, Симоненко зазначив, що ще не отримував запрошення.

На думку Симоненка, "політичні сили, що входять до блоку Ющенка, заявили про свою підтримку політичного курсу Кучми, що проводиться, їх не влаштовує адміністрація в особі Медведчука, і вони, ніби критикують окремі недоліки".

Петро Симоненко вважає, що проведення цього форуму - "це перекладення політичної відповідальності з конкретних політичних сил, як РУХи, ПРП та інші, які входять у цей блок на, ніби, рішення форуму". "Це ще раз підтверджує, що вони послідовно є прихильниками режиму Леоніда Кучми", - заявив Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...