Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУД ЗАБОРОНИВ ПРОВЕДЕННЯ АКЦІЇ 16 ВЕРЕСНЯ В ЦЕНТРІ КИЄВА

Четвер, 12 вересня 2002, 21:20
Шевченківський місцевий суд Києва заборонив проведення акції, запланованої українською опозицією на 16 вересня, у центрі столиці. Таке рішення прийняте на засіданні суду в четвер увечері. Рішення остаточне й оскарженню не підлягає.

Таким чином, суддя Наталя Марчук задовольнила заяву Київської міськадміністрації з проханням заборонити Компартії, Соцпартії, Блокові Юлії Тимошенко, КПУ (оновленій) проведення акції "Повстань, Україна!" із вимогою відставки президента Леоніда Кучми, а також двом громадянам України, що подали заявку на проведення маніфестації на підтримку президента.

Суд мотивував своє рішення тим, що проведення масових акцій опозиції в центрі Києва може загрожувати суспільному порядкові, привести до безладь і порушення прав і свобод інших громадян України, а також перебоям у роботі міського суспільного транспорту, комунальних служб міста і держустанов. Акції заборонені в центрі столиці з 16 вересня і до свого закінчення.

Своїм рішенням суд ухвалив, що організатори акції "Повстань, Україна!", можуть скористатися пропозицією міськадміністрації і провести свої заходи на аеродромі "Чайка" під Києвом, а акцію на підтримку глави держави - на проспекті Глушкова на площі перед Національним експозиційним центром.

Опозиція планує вивести на акцію кілька десятків тисяч прихильників.

Останній найбільш масовий захід на "Чайці" відбувся в червні минулого року - богослужіння за участю Папи Римського Іоанна Павла II

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування