У Харкові з опозиції візьмуть розписку

П'ятниця, 13 вересня 2002, 19:37
Харківська міліція проведе роз'яснювальну роботу з мешканцями міста, що мають намір поїхати до Києва для участі в акціях опозиції 16 вересня.

Як повідомив у п'ятницю в інтерв'ю журналістам начальник обласного управління МВС Сергій Гусаров, при виїзді правоохоронці попередять опозиціонерів про кримінально-адміністративну відповідальність, і під розписку керівників груп доведуть інформацію про заборону на проведення пікетів і мітингів у центрі Києва.

Разом з тим, за прогнозами Гусарова, у столицю поїде невелика кількість харків'ян - 30-50 чоловік. "Ми не збираємо ці дані, просто аналізуємо ситуацію", - повідомив він, відзначивши, що, насамперед, виходить з того, що на зустрічі з лідерами опозиції у Харкові вийшло усього близько 300 чоловік.

Начальник УМВС області також вважає, що у Харкові під час акції протесту 16 вересня не буде потрібно залучати велику кількість особового складу міліції для охорони порядку. Він нагадав, що 11 вересня для охорони порядку при зустрічі жителів Харкова з лідерами опозиції потрібно було близько 30 міліціонерів.

Разом з тим, глава Харківської обласної держадміністрації Євген Кушнарьов пообіцяв не перешкоджати проведенню опозицією заходів, запланованих на 16 вересня.

Виступаючи в п'ятницю на позачерговій сесії обласної ради, він попросив мера Харкова, щоб "Луна-парк", що розмістився на площі Свободи, у понеділок не працював.

В інтерв'ю журналістам він також підкреслив, що опозиція "вправі критикувати владу і проводити свої акції", однак закликав це робити у рамках закону, попередивши, що у противному випадку реакція буде адекватною. У той же час Кушнарьов підкреслив, що в жодному разі не має на увазі силових дій. "Це я вам гарантую", - сказав він.

За даними Кушнарьова, запланована на ранок 16 вересня демонстрація енергетиків не відбудеться, оскільки представники обленерго відкликали свою заявку на проведення ходи по вулиці Сумській.

Кушнарьов також закликав опозицію до цивілізованого діалогу за столом переговорів. Він відзначив, що в "будь-якому демократичному суспільстві боротьба за владу є абсолютно нормальним явищем", однак за умови, що вона "базується на законності" і визначеному рівні політичної культури.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування