"ТРІЙКА" РОЗПОЧИНАЄ АКЦІЮ "ПОВСТАНЬ, УКРАЇНО!" 16 вересня і "до повної перемоги"

Понеділок, 2 вересня 2002, 11:45
Соцпартія України, Компартія і Блок Юлії Тимошенко підтверджують намір з 16 вересня почати акції громадянської непокори під лозунгом "Повстань, Україно!" з метою проведення дострокових президентських виборів.

На прес-конференції в понеділок у Києві лідер БЮТ Юлія Тимошенко оголосила, що акції почнуться 16 вересня о 15.00 на Європейській площі у Києві та в усіх регіонах України і продовжаться "до повної перемоги".

Тимошенко оголосила звернення опозиційних сил до українського народу із закликом домагатися проведення дострокових президентських виборів.

Лідер КПУ Петро Симоненко зазначив, що подібна домовленість стала можливою внаслідок підписання опозиційними силами угоди про спільні політичні дії. Він підкреслив, що цю угоду підписано ще 21 липня. За його словами, у суботу пленум КПУ підтвердив намір партії брати участь в акціях опозиції.

Лідер СПУ Олександр Мороз повідомив, що акції в областях пройдуть у формі не мітингів, а зустрічей з опозиційними політиками.

Мороз оприлюднив звертання трьох політичних сил до українських журналістів із закликом "не писати і не говорити неправду про політичні події у країні". Він повідомив, що ряду регіональних журналістів влада заважала дістатися на цю прес-конференцію в Київ. Він стверджував, що міліція затримувала автобуси з журналістами з Дніпропетровська, Миколаєва, Одеси і Кіровограда.

У залі, де давали прес-конференцію лідери "трійки", знаходилося приблизно 500 журналістів, в тому числі з регіонів.

Представники блоку "Наша Україна" участі у прес-конференції не брали. Координатор блоку Роман Безсмертний, який знаходився у залі, відповідаючи на питання журналістів про ставлення "Нашої України" до акцій протесту, нагадав, що політрада блоку прийняла звернення до президента, і тепер "позиція блоку буде визначатися реакцією влади на це звернення". При цьому він підкреслив, що в блоці усвідомлюють, що "в акціях будуть брати участь виборці "Нашої України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування