Росія хоче мати з Україною спільних громадян

Субота, 21 вересня 2002, 16:42
Росія знову підтверджує свою пропозицію Україні укласти договір про подвійне громадянство.

"У свій час російська сторона запропонувала і продовжує пропонувати українській стороні укласти договір про подвійне громадянство. Однак Україна заперечує, посилаючись на закріплений в українському законодавстві принцип єдиного громадянства", - заявив перший заступник міністра закордонних справ РФ В'ячеслав Трубников, відповідаючи на питання в рамках спільного Інтернет-проекту "Інтерфаксу" і МЗС РФ.

Відповідно до російського законодавства в Росії допускається інститут подвійного громадянства, якщо мається відповідний міжнародної договір, пояснив дипломат.

На питання, як вирішуються проблеми вихідців з України, що виїхали у радянський час на будівництво Сибіру й у райони Крайньої Півночі, Трубников відзначив, що ці проблеми постійно знаходяться в поле зору і на контролі російських компетентних органів.

Щодо питання пенсійного забезпечення цієї категорії громадян при їхньому переїзді на Україну, Трубники пояснив, що відповідно до міжурядової угоди між Москвою і Києвом російська пенсія продовжує виплачуватися по новому місцю проживання компетентними органами РФ "до виникнення права на пенсійне забезпечення по законодавству України".

У районах Крайньої Півночі і Сибіру, нагадав дипломат, історично сформувалася численна українська діаспора, у ряді населених пунктів цього регіону проживає від 40 до 60% українців.

Цілком текст відповіді розміщений на сайті www.interfax.ru.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...