Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАХОПЛЕННЯ ТЕЛЕЦЕНТРУ. ХРОНІКА ПОДІЙ

Понеділок, 23 вересня 2002, 23:08
22:57
ОПОЗИЦІЯ ПРИЙШЛА НА ТЕЛЕЦЕНТР, ЩОБ НАЛЯКАТИ КУЧМУ ТИМОШЕНКО


Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко в коментарі УП пояснила мету приходу "трійки" на телецентр. "Ми не приходили з наміром щось захоплювати - ми прийшли отримати свої встановлені 10 хвилин прямого ефіру згідно із законом про статус депутата. Ми були тільки утрьох - Симоненко, Мороз і я, а група підтримки - декілька депутатів супроводжували нас, щоб спостерігати, що відбувається. Але коли ми прийшли, керівництво каналу припинило трансляцію. Влада як завжди поводиться безглуздо", - сказала Тимошенко.

За її словами, Сторожук твердо обіцяв повідомити час прямого ефіру завтра в обід.

Тимошенко додала, що мета опозиції була "не просто отримати ефір, але звернути увагу громадськості, у тому числі міжнародної". Вона також не стала конкретизувати подальші плани опозиції, однак заявила, що вони працюють над новою тактикою.

"Кучма і люди, які його оточують, будуть лягати з думкою про нас, і вставати з думкою про нас. Ми кожний день будемо дарувати Леоніду Даниловичу новини", - заявила Тимошенко.

Зі слів Тимошенко, опозиція готує розгорнену доповідь "Репортерам без кордонів" з розповіддю про те, що відбувається у регіональних ЗМІ, на телебаченні, з темниками, і звернутися до них, щоб вони вплинули на оцінку дій керівництва України у світі". Ця доповідь буде направлена також "лідерам всіх демократичних країн".

22:45
ОПОЗИЦІЯ ПРИЙШЛА ВИКЛАСТИ СВОЮ ТОЧКУ ЗОРУ - СИМОНЕНКО


Лідер Компартії Петро Симоненко заявив в інтерв'ю УП, що опозиція буде продовжувати домагатися надання їм прямого ефіру.

"Сторожук взяв на себе зобов'язання, а все інше - перебування там, з врахуванням, що інформаційний блок в ефірі закінчився, і далі передачі йшли за програмою, це вже не давало результату", говорить Симоненко.

З його слів, в оточенні великої кількості телекамер лідери дали імпровізовану прес-конференцію. "Тепер всі знають, що прямий ефір опозиції не дають. Протягом тижня спотворювали наші плани, нашу позицію. А у недільному випуску УТН-панорами відстоювалася взагалі тільки пропрезидентська позиція, тому ми прийшли, щоб у прямому ефірі викласти свою позицію", сказав Симоненко.

З його слів, біля телецентру зараз скупчилася велика кількість міліції, броньовані автобуси, переодягнуті "есбеушники".

Симоненко заявив, що опозиція зажадає надання прямого ефіру у вівторок з парламентської трибуни. Там же вони зажадають "законодавчого забезпечення реалізації вимог, що містяться у резолюції мітингу 16 вересня". Він пояснив, що від того, як будуть реалізовані ці вимоги, залежать дії опозиції і тривалість мітингу у стін парламенту.

22:30
ОПОЗИЦІЯ ЗРОБИЛА ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОРИВ І ТОМУ ЗНЯЛА БЛОКАДУ СТУДІЇ - МОРОЗ


Як повідомив УП Олександр Мороз, лідери опозиції прийшли за 10 хвилин до програми УТН. Але згодом керівник програм Першого національного заявив, що ефір їм не нададуть.

Мороз заявив, що опозиція чекатиме, що Сторожук виконає свою обіцянку організувати "дебати, чи круглий стіл, чи програму в будь-якій формі за участі опозиції". Він також вважає, що поки що немає необхідності продовжувати блокування роботи новин УТН для того, щоб добитися виконання своїх вимог. "Зараз тут з нами близько 20 телекамер, тому я вважаю, що прорив інформаційний стався", каже Мороз.


22:11
СТОРОЖУК УМОВИВ "ТРІЙКУ" ПІТИ


Лідери опозиції ухвалили залишити приміщення телецентру. Ігор Сторожук завірив їх, що докладе всіх зусиль, щоб надати їм на наступний день можливість для дебатів.

Мороз, Тимошенко і Симоненко у цей час дають інтерв'ю численним телекамерам.

21:50
ПЕРШИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ГОТУЄ ЕКСТРЕНИЙ ВИПУСК


Як передає кореспондент ICTV, людей в студії Першого Національного набагато менше, ніж заявлено самим каналом. Зі слів кореспондента, депутати поводяться спокійно, тільки Юрій Луценко і Олександр Турчинов "найбільш агресивні, розмахують руками, голосно кричать". "Я агресивно доводжу, що закон не може бути утиснутий постановами Кабміну. Але поки пику нікому не били", - віджартувався в коментарі УП Луценко.

Зі слів кореспондента ICTV, "міліція поводить себе досить толерантно, просто зачитує їм права і роз'яснює, що це невірна поведінка".

За даними журналістів, Перший національний готує екстрений випуск новин, який вийде із запасної студії, попередньо зі студії УТН-СПОРТ.

21:39
ДЛЯ БОРОТЬБИ З ОПОЗИЦІЄЮ ДО ТЕЛЕЦЕНТРУ СТЯГУЄТЬСЯ МІЛІЦІЯ


Як повідомив Луценко, який у даний момент також знаходиться у студії, "трійка" лідерів опозиції зараз проводить переговори з Ігорем Сторожуком, хід переговорів знімають декілька камер. Як уточнив Луценко, "прибічникив" було не більше 25. "Але разом з міліцією - може і 200".

Юлія Тимошенко, мотивуючи необхідність надання опозиції ефіру, завірила, що "інтелектуально" вони програму не зіпсують. А Мороз додав, що "естетично" програма тільки виграє.

Через деякий час до телецентру прибула міліція на чолі з полковником Левченком. На місце прибув також перший заступник начальника управління міської міліції Сліпченко, який оголосив про склад злочину і викликав підкріплення.

21:20
НОВИНИ УТН О 21:00 НЕ ВИЙШЛИ В ЕФІР


Група депутатів від опозиції знаходиться в телецентрі з вимогою надати їм прямий ефір, повідомив УП Юрій Луценко.

За його словами, "пара десятків" депутатів від СПУ, БЮТ, Компартії знаходяться в кабінеті Ігоря Сторожука і вимагають надати їм "час для того, щоб спростувати всю неправду про події 16 вересня".

За його словами, Сторожук "розповідає їм про демократії" і про те, що прямий ефір може бути наданий тільки президентові.

В ефірі УТ-1 відсутні новини. Луценко повідомив, що лідери опоозиції у даний час знаходяться біля студії.

На екрані зявився рухомий рядок з таким надписом: "Випуск новин не може вийти в ефір через захоплення ефірної студії народними депутатами О.Морозом, Ю.Тимошенко та П.Симоненком та їх прибічників загальною кількістю понад 200 осіб".

Телецентр під подвійною охороною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування