Більшість політради блока Ющенка – за підтримку акцій

Середа, 4 вересня 2002, 13:57
"Наша Україна" братиме участь в акціях протесту 16 вересня - таке рішення було прийнято більшістю голосів політради блоку. Про це повідомив голова депутатської групи "Разом", що входить до фракції "НУ", Олег Рибачук.

Водночас він відмовився сказати, хто висловлювався проти участі в акціях, лише зазначив, що позиція лідера блоку Віктора Ющенка "полягає в тому, що участь в акціях потрібна".

Відповідаючи на запитання, чи отримала "Наша Україна" дозвіл на проведення акції, Рибачук відповів, що сьогодні політичний координатор блоку Роман Безсмертний, "який відповідає за цей напрямок в "Нашій Україні", зустрічатиметься з Київським міським головою Олександром Омельченком і, скоріше за все, обговорить питання надання такого дозволу.

Водночас Рибачук зауважив, що, на думку більшості представників "Нашої України", вирішити нагальні питання, що стоять перед Україною, лише вуличними акціями не можна. Саме тому "Наша Україна" ініціює проведення всеукраїнського форуму "За демократичний розвиток України". На переконання Рибачука, саме на форумі "можна почути голос українського народу".

При цьому він підкреслив, що не вірить в можливість добровільної відставки президента України Леоніда КУЧМИ, "навіть якщо мільйони українців вийдуть на вулиці". "Він перечекає у Криму, або в Кремлі", - вважає Рибачук.

Відповідаючи на запитання, за яких умов "Наша Україна" може відмовитись від вуличних акцій, Рибачук відповів, що для цього президент має виконати всі умови, викладені "Нашою Україною" у відкритому листі до нього. За цих обставин, зауважив Рибачук, у тієї частини "Нашої України", яка виступає за діалог з владою, з'являться аргументи, щоб переконати інших не брати участі в акціях протесту. Сам Рибачук переконаний, що нав'язування діалогу з боку влади - це спроба виграти час.

Також він критично поставився до пропозиції 9-ти фракцій щодо створення парламентської більшості. Рибачук переконаний, що це не є виконанням однієї з умов "Нашої України", оскільки вона наголошує на необхідності створення демократичної більшості без зовнішнього втручання.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News