ЗАЯВА ЖУРНАЛІСТСЬКОГО КОЛЕКТИВУ АГЕНТСТВА УНІАН СТОСОВНО ВНУТРІШНЬОЇ СИТУАЦІЇ В АГЕНТСТВІ

Вівторок, 1 жовтня 2002, 15:43
На даний момент агентство УНІАН потрапило під шалений тиск на формування незалежної інформаційної діяльності. З призначенням тиждень тому нового керівника інформаційної служби (виконавчого директора УНІАН Василя Юричка) ми відчуваємо, що в журналістські справи агентства втручаються люди, які представляють політичні інтереси влади і, зокрема, аміністрації президента України.

Для нашого колективу є нонсенсом будь-які прояви цензури, адже всі наші дії до цього часу були спрямовані на об'єктивне і неупереджене висвітлення всіх суспільних явищ, що відбуваються в Україні. Тому ми не збираємося миритися з паплюженням сталого авторитету агентства, незалежність якого дотепер визнавала і влада, і опозиція. Якщо ситуація не зміниться і влада продовжуватиме грубо втручатися в редакційну політику УНІАН, а також чинити тиск на власників агентства, ми залишаємо за собою право на страйк.

Крім того, ми плануємо звернутися з відкритим листом до президента України Леоніда Кучми, спікера українського парламенту Володимира Литвина, народних депутатів та світової громадськості. Ми вважаємо свою неупереджену діяльність запорукою існування демократії в Україні, готові її відстоювати та звертаємося до журналістів інших українських ЗМІ та наших клієнтів з проханням підтримати нас.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування