Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка повірила у невинність Кучми?

Четвер, 10 жовтня 2002, 10:52
Питання обвинувачень у нелегальному продажі українських "Кольчуг" Іраку в рамках Ради Безпеки ООН вирішено не розглядати, поки американська сторона не завершить розслідування цієї справи. Про це американські офіційні особи повідомили в інтерв'ю Радіо Свобода.
У розмові з кореспондентом Радіо Свобода американський дипломат в ООН заявив, що Вашингтон вирішив зачекати результатів розслідування, яке проводять американські органи щодо звинувачень української влади в продажі радарних систем "Кольчуга" Іракові попри санкції ООН. Щойно після завершення цього процесу буде розглянено питання, чи слід Сполученим Штатам домагатися дій стосовно цієї справи з боку Комітету Ради Безпеки ООН.

Американський дипломат не уточнив, як довго може потривати розпочате Сполученими Штатами розслідування. Проте речник Державного департаменту США Філіп Рікер, виступаючи у Нью-Йорку, зазначив, що "йдеться про справу, яку ми бажаємо розглянути якомога швидше в рамках нашого перегляду політики стосовно України і стосовно президента Кучми зокрема", – наголосив речник Державного департаменту.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України ще 21 вересня звернувся до Ради Безпеки ООН, щоб там розглянули питання звинувачень України у причетності до передачі озброєнь Іракові попри санкції ООН. А через кілька днів, а саме 24 вересня, Державний департамент США заявив, що розпочинає перегляд політики стосовно України й особливо президента Кучми, оскільки було визнано автентичним запис майора Мельниченка, на якому президент Кучма схвалює таємну оборудку продажу радарних систем Іракові.

Речник державного департаменту США Філіп Рікер, однак, заявив у вівторок, що українські офіційні особи запевнили Вашингтон у готовності до повної відкритості і навіть передали деякі документи в цій справі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування