13 жовтня починається активна стадія "Іракгейту"

Четвер, 10 жовтня 2002, 18:11
Посольства США та Великобританії в Україні підтверджують прибуття 13 жовтня до Києва об'єднаної американо-британської групи експертів з питань експорту станцій радіоелектронної розвідки "Кольчуга".

У четвер в посольстві США в Україні ствердно відповіли на питання агентства Інтерфакс-Україна про прибуття американської групи експертів у раніше обумовлені терміни – 13 жовтня. "Це будуть різні фахівці в технічній і військовій сфері", - відзначив співрозмовник агентства.

Аналогічна інформація була отримана і в посольстві Великобританії в Україні.

Разом з тим, в посольствах не назвали кількості експертів, які збираються прибути в Київ, не повідомили також і про їх кваліфікацію і програму перебування, зазначивши, що по узгодженню з українською стороною докладна інформація оприлюднюватися не буде з урахуванням специфіки питання.

Домовленість про прибуття в Україну американських і британських експертів, які повинні провести спільне розслідування, пов'язане з обвинуваченнями в постачанні радарних систем "Кольчуга" до Іраку, була досягнута під час візиту в Україну заступника держсекретаря США Елізабет Джоунс.

Міністр оборони України Володимир Шкидченко заявив про готовність показати місця дислокації в країні радарних систем "Кольчуга".

9 жовтня президент України Леонід Кучма підписав розпорядження про забезпечення роботи міжнародних експертів, для чого була створена комісія на чолі з Медведчуком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування