Григоришин став жертвою "злочинців та корупціонерів". Медведчука?

Субота, 12 жовтня 2002, 00:00
Група підприємців і народний депутат Юрій Артеменко виступили в суботу ввечері із заявою, де вимагають припинити "беззаконня" по відношенню до бізнесмена Костянтина Григоришина.

"Ми розцінюємо затримання Костянтина Григоришина як грубу провокацію, ініційовану злочинцями та корупціонерами, з метою нахабно заволодіти майном успішних підприємств, поставивши під загрозу не лише російсько-українські стосунки, інвестиційний клімат у нашій державі, а й долі сотень тисяч громадян України, які завтра можуть поповнити лави безробітних.

Звертаємося до президента України, голови Верховної Ради, прем'єр–міністра, народних депутатів Украіни та генерального прокурора, керівників МВС та СБУ з вимогою негайно припинити беззаконня по відношенню до Григоришина К.І. та покарати ініціаторів і винних в організації цієї провокації", - зазначаєтся у заяві, підписаній депутатом Юрієм Артеменком (77 округ, фракція "Наша Україна"), керівниками ВАТ "ЗТР" В.Чобаном, А.Головком та ВАТ "ЗКЗ" Д.Демкіним.

У заяві викладена версія подій, які відбулися в ніч з 11 на 12 жовтня у Києві. "Силами спецпідрозділу МВС "Сокіл" було здійснено напад на автомобіль народного депутата України Володимира Сівковича. Напад було здійснено з грубим порушенням чинного законодавства, брутально та без жодних підстав".

"Співробітники міліції заблокували автомобіль, незаконно застосували фізичну силу до народного депутата України Сівковича, його помічників та підприємця–президента спільного російсько-українського підприємства "Група "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина. Останнього співробітники міліції грубо витягнули з автомобіля, підкинули йому в кишеню зброю (пістолет) та, закутого у наручники, доставили у Печерський відділ міліції. Як повідомили адвокати затриманого, на підкинутій зброї навіть немає відбитків пальців відомого підприємця".

"Костянтин Григоришин, 36-ти річний підприємець, який народився у Запоріжжі, закінчив Московський фізико-технологічний інститут, є кандидатом наук". Підписанти зазначають, що будучи громадянином Росії, Григоришин "вирішив докласти власний талант до розвитку української економіки". "Завдяки його роботі та зусиллям молодої менеджерської команди "Група "Енергетичний стандарт" понад 50 000 українців зберегли робочі місця, отримують зарплатню удвічі вищу ніж у середньому по Україні".

"І невипадково, що президенти України Л.Д.Кучма та Росії В.В.Путін обрали Запоріжжя місцем своєї зустрічі 6 жовтня 2002 року. Саме під час цієї зустрічі підприємство "Дніпроспецсталь" завдяки команді К.Григоришина удостоїлося високої оцінки російського президента як "успішний російсько-український інвестиційний проект", - зазначається у заяві.

Протягом останнього півріччя Григоришин втратив власність у ряді обленерго, які перейшли до структур, патронат над якими здійснюють Віктор Медведчук та Григорій Суркіс.

***

Як повідомив у неділю агентству Інтерфакс-Україна адвокат бізнесмена Вячеслав Карташев, у Печерському районному управлінні внутрішніх справ Києва був виписаний протокол про затримання Костянтина Григоришина. У цей час він, за інформацією адвоката, перебуває в ізоляторі тимчасового утримання на Поділі.

Як вважає Карташев, в неділю, у вихідний день слідчі дії з його підзахистним ніхто не проводить, швидше за все, основна робота почнеться в понеділок.

Адвокат також нагадав, що міліція має право затримувати без санкції суду Григоришина протягом 72 годин, які закінчуються вранці вівторка, і до цього часу має бути вирішене питання про обрання запобіжного заходу.

Читайте також:

ГРИГОРИШИНА ЗАТРИМАЛИ ЗА НЕПОКОРУ МІЛІЦІЇ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News