ПІСКУН ГОТУЄ ПОДАННЯ на Тимошенко... та Турчинова

Вівторок, 22 жовтня 2002, 14:14
Генпрокуратура готує нове подання про притягнення до кримінальної відповідальності Юлії Тимошенко, повідомив генпрокурор Святослав Піскун у вівторок на прес-конференції.

За його словами, до подання "додався новий важливий епізод". "Ми його недоопрацьовували, але знайшлися нові докази, і ми подання розширили", - сказав Піскун.

Коментуючи екстрадицію соратників Тимошенко, Піскун заявив, що вони й раніше проходили в якості обвинувачених у "великій кримінальній справі, яка називається "справа Лазаренка-Тимошенко-Фельдмана-та інших".

Піскун також повідомив, що вже готове подання на одного з лідерів БЮТ депутата Олександра Турчинова, який вчинив опір при затриманні його помічника напередодні акцій протесту опозиції. Водночас генпрокурор зазначив, що є проблеми з розглядом подання Генпрокуратури у регламентному комітеті ВР, до якого входять представники самого блоку Юлії Тимошенко.

Розповідаючи про поїздку до США, Піскун розповів, що не поїхав до острівної держави Антигуа, де він мав підписати угоду про повернення грошей Лазаренка. За його словами, в Антигуа прийнятий закон, що повернення грошей можливо тільки після вироку суду. "Будь якого суду... Російського, українського, канадського, антигуанського", - додав генпрокурор.

Він повідомив, що зараз у США справа Лазаренка направлена до суду, і "вона буде слухатися". Піскун припустив, що стосовно Лазаренка "не буде великого терміна позбавлення волі". За словами генпрокурора, сума, "проведена" Лазаренком у США, є "невеликою" у порівнянні з масштабами його дій в Україні. Піскун також висловив сподівання, що процес проти Лазаренка відбудеться в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування