Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв вирішив заявити про своє існування Паскуалю...закликаючи до цензури

Субота, 5 жовтня 2002, 17:06
Керівник головного управління інформаційної політики адміністрації президента України Сергій Васильєв вирішив вступити в дискусію з американським послом Карлосом Паскуалем.

В суботу інформуправління АП поширило повідомлення УНІАН, в якому Васильєв заявляє, що сподівається на розуміння посла США в Україні Карлоса Паскуаля у разі запровадження жорсткої цензури проти насильства і жорстокості в українському телеефірі.

Васильєв вирішив прокоментувати заяву Паскуаля, в якій посол США висловлювався щодо ситуації зі свободою слова в Україні. В зв'язку з цим Васильєв сказав, що "вдячний" дипломату за те, що "не дивлячись на свою величезну зайнятість, він знаходить час для опікування проблемами нашого інформпростору".

Васильєв сказав: "Так само як і пан Паскуаль, я не знаю всіх аспектів питання щодо реальних причин появи декларації про політичну цензуру, але вважаю, що існують проблеми в інформаційному полі України, які для суспільства є не менш нагальними, ніж ті, що стурбували групу журналістів, зокрема, і в УНІАН. Це, насамперед, засилля українського телепростору низькопробною американською кінопродукцією, яка пропагує жорстокість, насильство, агресію, розбещеність, бездуховність, нетерпимість до поглядів інших людей...".

Васильєв вважає, що проблема "засилля українського телепростору низькопробною американською кінопродукцією" варта того, "аби журналісти, які називають себе патріотами України, організували загальнонаціональну акцію під гаслом: "За моральне здоров'я нації!".

Як сказав Васильєв, "хотілося б отримати, в тому числі й методичну допомогу від такого авторитетного дипломата як Паскуаль у вирішенні цієї надзвичайно важливої не тільки для українського суспільства проблеми. Зокрема, дізнатися про досвід її вирішення в США"

Як повідомлялося, 4 жовтня, коментуючи ситуацію зі свободою слова в Україні, у тому числі події навколо агентства УНІАН, Паскуаль сказав: "Очевидно, коли виникають екстраординарні події, журналісти збираються для того, щоб обговорити середовище, у якому вони працюють, тиск, який вони відчувають, і підписують декларацію, можливо, я не знаю усіх аспектів, але сам факт цього має викликати міжнародну увагу".

Читайте також:

Паскуаль відразу зацікавився зізнаннями про цензуру в Україні

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування