УКРАЇНІ ЗАПРОПОНОВАНО ВІДПОВІСТИ НА ДОДАТКОВІ ЗАПИТАННЯ – ДЕРЖДЕП

Середа, 6 листопада 2002, 09:05
Американська сторона направила керівництву України додаткові питання щодо продажу "Кольчуг" Іраку. Про це на брифінгу у Держдепартаменті США повідомив, відповідаючи на запитання журналістів, спікер Держдепу Річард Баучер.

"Ми передали доповідь експертів урядові України і попросили керівництво країни відповісти на кілька додаткових запитань", сказав Баучер.

За його словами, як тільки будуть отримані відповіді, вони будуть проаналізовані разом з попередньою доповіддю для того, щоб вирішити питання про перегляд політики США щодо України, надання допомоги і програм.

При цьому він підкреслив, що не може назвати точних термінів ухвалення такого рішення. "Немає якогось специфічного розкладу або дати для ухвалення рішення у відношенні політики. Але звичайно ж, для перегляду політики необхідна доповідь, щоб подивитися який рівень співробітництва ми можемо очікувати, які відповіді від України ми можемо одержати і під час візиту команди експертів, і зараз, після того, як ми поставили додаткові питання. І як тільки ми одержимо відповіді – усе це буде враховано при ухваленні рішення про політику щодо України".

Баучер не відповів на запитання про те, чи будуть ознайомлені з доповіддю представники країн-учасниць НАТО. За його словами, рішення про те, яким чином і кому буде спрямовано доповідь, поки не ухвалено.

За повідомленням Reuters один з офіційних американських представників, що просив не називати його імені, так говорить про доповідь: "Співробітництво, що їм продемонстрували, було змішаним. Вони не одержали все, що хотіли. Вони не одержали інформацію, що підтверджує, що передача радарів реально мала місце, тому залишається предмет для непевності".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування