Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма пропонує пошукати "Кольчугу" ще Росії та чомусь Австрії

Середа, 6 листопада 2002, 14:47
В разі потреби Україна готова запросити експертів з інших країн, зокрема, Австрії і Росії для додаткового розслідування обвинувачень у незаконному продажу радарних систем "Кольчуга" Іраку, заявив президент України Леонід Кучма.

"Якщо є необхідність провести додаткове розслідування, ми запрошуємо експертів з інших країн - Австрії, Росії. Але Україна хоче, щоб на цій проблемі була поставлена крапка", - сказав Кучма на прес-конференції в середу у Відні (Австрія), де він перебуває з дводенним офіційним візитом.

Глава держави зазначив, що українські фахівці на даному етапі вивчають звіт американо-британської експертної групи за результатами розслідування обвинувачень України в незаконних постачаннях радарних систем "Кольчуга" в Ірак.

Він також наголосив, що поінформований про звернення американської сторони до української "з додатковими запитаннями по цій проблемі".

Разом з тим Кучма знову заявив, що Україна "ніякої зброї в Ірак не постачала".

Він звернув увагу на те, що українська сторона надала можливість американським і британським експертам "подивитися усе, що вони хотіли подивитися". Крім того, Україна звернулася до Ради Безпеки ООН щодо необхідності створення комісії з перевірки обвинувачень у порушенні санкцій ООН стосовно Іраку. "Це, напевно, єдиний приклад, коли сама країна звертається до Ради Безпеки ООН із проханням розібратися, знайти істину", - наголосив президент.

Говорячи про ситуацію, що склалася навколо участі України в майбутньому саміті НАТО в Празі, Кучма відзначив, що ініціатива проведення саміту Україна-НАТО походила від Альянсу. Разом з тим, зазначив президент, "основні в Празі - це інші питання", зокрема, питання вступу до НАТО країн-кандидатів та проведення засідання Ради євроатлантичного партнерства.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування