Другий номер "Нашої України" йде до парламентської більшості

П'ятниця, 6 грудня 2002, 16:38
Народний депутат України, лідер Федерації профспілок країни Олександр Стоян має намір перейти з фракції "Наша Україна" до парламентської більшості.

"Я не повинен бути в опозиції до нового уряду, а маю працювати з ним", - заявив він у п'ятницю в Києві перед підписанням угоди між Кабінетом Міністрів і Федерацією профспілок України (ФПУ).

Він мотивував своє рішення тим, що, перебуваючи в опозиційній фракції, не може ухвалювати закони, націлені на розв'язання соціальних питань.

У п'ятницю прем'єр-міністр України Віктор Янукович і Стоян підписали угоду між Кабінетом міністрів і ФПУ про посилення взаємодії.
Згідно з підписаним документом, сторони домовилися про розвиток і розширення співпраці у сфері соціального захисту, праці, соціально-трудових відносин, в розв'язанні актуальних питань розвитку вітчизняного виробництва і захисту внутрішнього ринку.

Сторони також зазначили, що нинішній уряд є правонаступником попереднього в плані виконання зобов'язань і домовленостей генеральної угоди між Кабміном, конфедерацією роботодавців України і всеукраїнськими профспілками та профоб’єднаннями на 2002-2003 роки.

"Усі попередні підписані угоди новий уряд як правонаступник буде виконувати. Але дивитися на них (на угоди) треба уважно: підписано багато, але багато що не робиться", - сказав Янукович.

З його слів, в ході зустрічі зі Стояном досягнута домовленість про участь профспілок в розробці програми дій уряду. "Наша співпраця також дозволить виконати цю програму", - наголосив прем'єр.

49- літній Стоян - голова підкомітету парламентського комітету з питань соціальної політики і праці. У виборчому списку блоку "Наша Україна", що посів перше місце на виборах навесні 2002 року, він мав другу позицію після лідера блоку Віктора Ющенка.

Зараз фракція "Нашої України" залишається найбільшою у Верховній Раді і нараховує 108 депутатів. "Наша Україна" не входить до парламентської більшості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування