Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗЛЕНКО: УКРАЇНА НАПРЯМУ НЕ ПРОДАВАЛА МОСТИ ІРАКУ

П'ятниця, 10 січня 2003, 14:14
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко заявляє, що Україна безпосередньо ніколи не продавала Іраку військового обладнання.

Коментуючи опубліковане в п'ятницю в британській газеті "Times" інтерв'ю з анонімним представником адміністрації США, Зленко сказав: "Не секрет, що Україна продавала понтонні мости, але ніколи не продавала їх до Іраку. Тому, нам дивно чути такі повідомлення".

Український міністр підкреслив, що "якщо й є якісь понтонні мости в Іраку, за це наша держава не несе відповідальності, оскільки Україна ніколи не продавала безпосередньо такі мости до Іраку".

Коментуючи "кольчужний скандал", Зленко підкреслив, що його "не існувало і не могло існувати". "Ми можемо з усією переконаністю заявити ще раз - Україна не продавала "Кольчуг" до Іраку і вся проблема не варта виїденого яйця", - заявив він.

На думку глави українського зовнішньополітичного відомства, "це питання повинно поступово спадати, і зараз, головним чином, воно переключене на комітет 661 ООН".

"Сподіваюся, на найближчому засіданні комітет розгляне цю проблему, а чи буде це питання закрито на цьому засіданні, або буде мати своє продовження - мені складно зараз прогнозувати", - додав Зленко.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Постачання з України – це "проблема"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування