АХМЕТОВУ З КРУТИМ "ПІДСУНУЛИ" ПІДСТАВНИХ ДІТЕЙ-СИРІТ

П'ятниця, 10 січня 2003, 19:27
Під час відвідування Ринатом Ахметовим й Ігорем Крутим донецької загальноосвітньої допоміжної школи-інтернату дітей-сиріт зображували спеціально привезені з Палацу піонерів і "нормальних" шкіл підлітки.

За даними Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу, в цей час
розумово відсталих дітей закрили на 4 години у побутових приміщеннях.

Це сталося 27 грудня, коли в рамках широко розрекламованої благодійної акції, Рината Ахметова й Ігоря Крутого чекали в 1-й загальноосвітній допоміжній школі-інтернаті Донецьку.

"Але перед самим приїздом гостей, на будинку зненацька змінюють вивіску і вішають іншу - "Обласна школа-інтернат для дітей-сиріт". Дітей – аборигенів замикають у побутових приміщеннях спального корпусу, а Ахметова з Крутим зустрічають спеціально привезені учні з інших шкіл і Палацу піонерів. Поки "підставні" діти пекли "сирітські" пісні, розумово-відсталі, але добре все розуміючі дітлахи билися в істериці у замкнутих приміщеннях. Після "звільнення" в інтернаті почався бунт: скривджені діти побили заступника директора свого закладу", пише донецьке видання Центру "Острів".

Викладачі, з якими розмовляв кореспондент "Острова", обвинувачують у "підробці" директора інтернату Лопухіну. "Вони свято вірять, що Ахметов і Крутий , які "стільки зробили для міста", не знали про підміну".

Однак, за інформацією видання, даний факт став відомий у декількох редакціях місцевих газет, і одна з них уже навіть поставила матеріал у номер. "Матеріал зняли після дзвоника з обладміністрації. Навряд чи обласна адміністрація, на рівні одного з заступників голови, опустилася б до "телефонного права" щоб "прикрити" директора інтернату", вважає автор матеріалу.

На думку авторів сайту, або директриса "або хтось зверху помітив у переліку відвідуваних Ахметовим закладів "допоміжний" інтернат і побоявся образити очі високих гостей специфічними дітлахами, або іміджмейкери олігарха не захотіли, щоб їхнього хазяїна показували по телевізору в оточенні розумово-відсталих дітлахів, помінявши їх на "сиріт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News