Кабмін нарешті знайшов, чим замінити прописку

Середа, 15 січня 2003, 12:03
В Україні затверджений тимчасовий порядок реєстрації фізичних осіб за місцем проживання. Відповідна постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України у середу.

Відповідно до документа, реєстрація громадян буде здійснюватися органами і підрозділлом Державного департаменту у справах громадянства, імміграції і реєстрації фізичних осіб шляхом введення адресно-довідкової картотеки, відомостей або даних про місце проживання.

Для реєстрації необхідно подати письмову заявку, паспорт з оцінкою про зняття з реєстраційного обліку на попередньому місці проживання, квитанцію про оплату державного збору, два екземпляри талона реєстрації, талон зняття з реєстрації на попередньому місці проживання.

Надані для реєстрації документи повинні бути оформлені і повернуті у відповідний орган не пізніше, ніж у п'ятиденний термін.

Відмова у реєстрації фізичної особи за обраним місцем проживання, може бути тільки у випадку, передбаченому законодавством.

У постанові також визначено, що місце проживання - це "житлові будинки, придатні для проживання і включені до відповідного житлового фонду, у тому числі, гуртожитки, установи для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, дитячі будинки сімейного типу".

Україна має намір відмовитися від інституту прописки, замінивши її на реєстрацію. Законопроект "Про порядок реєстрації фізичних осіб за місцем проживання" розроблений на початку 2002 року у зв'язку з тим, що Конституційний суд України 20 листопада 2001 року визнав незаконним інститут прописки.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування