МОРОЗ, ТИМОШЕНКО ТА СИМОНЕНКО ВКОТРЕ ПРОПОНУЮТЬ ЮЩЕНКУ СТАТИ НА БІК ОПОЗИЦІЇ

П'ятниця, 31 січня 2003, 11:51
Трійка опозиційних лідерів заявляє про провал спроб розколоти опозицію, а також звертається до блоку "Наша Україна" та інших опозиційних сил з пропозицією взяти участь у завершальній стадії акції "Повстань, Україно!".

Про це йдеться у заяві Петра Симоненка, Юлії Тимошенко та Олександра Мороза, поширеній на спільній прес-конференції у п'ятницю.

Як зазначається у заяві, "в численних штабах адміністрації президента розробляються нові авантюри та провокації, спрямовані на нейтралізацію опозиційного руху". "Елементом подібних провокацій є прагнення роз'єднати опозиційні сили, посварити лідерів партій та блоків, викликати внутрішньопартійні чвари та суперечки. Кожного дня з підконтрольних владі та кримінально-олігархічним кланам ЗМІ лунають істеричні випади про розбіжності у поглядах та програмах опозиційних сил", зазначається у заяві.

Трійка заявляє, що спроби внести розкол в опозиційні ряди "заздалегідь приречені на провал і неминуче зазнають краху".

Коментуючи відсутність на прес-конференції Віктора Ющенка, Олександр Мороз зазначив, що попередньо розраховували на прес-конференцію вчотирьох. "Однак цього не сталося через відрядження Ющенка за кордон".

Коментуючи шанси залучення "Нашої Укріїни" до весняних акцій протесту, лідер СПУ сказав, що низові структури партій блоку з першого моменту приєднуються до виступів.

У свою чергу Симоненко закликав праві партії "відмовитись від ілюзій щодо співпраці із владою". "Я не кажу, що Ющенко не щирий, але мене дивує, чому, заявляючи під час виборів про свою опозиційність, вони досі не стали складовою акції "Повстань, Україно!", сказав він.

Лідери антипрезидентських сил також повідомили про намір провести 1 березня в Києві надзвичайний з'їзд депутатів всіх рівнів від об'єднаної опозиції. Серед питань – консолідація зусиль, узгоджена кадрова політика оновлення влади, зміст політичної реформи, засади внутрішньої і зовнішньої політики після відставки Леоніда Кучми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News