"Репортери без кордонів" хочуть ще експертизи в справі Коломійця

Четвер, 13 лютого 2003, 12:17
Базована в Парижі організація "Репортери без кордонів" закликала провести додаткову експертизу тіла українського журналіста Михайла Коломійця.

Французький патологоанатом Жан Ріволі брав участь в експертизі, проведеній у грудні минулого року, яка не виявила ознак насильства.

Генеральний секретар організації "Репортери без кордонів" Робер Менар назвав передчасними висновки про те, що журналіст учинив самогубство, бо ознак насильства немає.

"Було б поспішно припускати, що він покінчив із собою, тільки тому, що результати розтину не змогли довести зворотного", - сказав Менар. "Кримінальне розслідування ще не завершено, і ми звернулися до влади з проханням провести додаткові тести, особливо дослідити одяг, в якому він (Коломієць) був одягнутий в момент смерті", - сказав генсек "Репортерів".

Менар каже, що попросив генерального прокурора Святослава Піскуна з'ясувати також, чому журналіст виїхав з України.

Заява "Репортерів без кордонів" з'явилася по тому, як у середу керівник слідчого управління Генпрокуратури Василь Черніков заявив, що директор інформаційного агентства "Українські новини" вчинив самогубство, і немає приводу вважати, що його було доведено до самогубства.

Василь Черніков посилався на результати експертизи за участю Жана Ріволі й пообіцяв незабаром завершити слідство.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...